Logo Rijksoverheid, link naar hoofdpagina

HR Metadata

Functiegebouw Rijk

Het functiegebouw rijkHet functiegebouw rijk is een instrument waarin duidelijk beschreven is welke functies er binnen de Rijksdienst zijn, wat deze inhouden in termen van resultaten en gedrag en welke kwaliteiten daarvoor gevraagd worden.Het Functiegebouw Rijk bestaat uit functiefamilies en functiegroepen. Elke functie bij de Rijksoverheid valt binnen een van de acht families en binnen een van de functiegroepen. is een instrument waarin duidelijk beschreven is welke functies er binnen de Rijksdienst zijn, wat deze inhouden in termen van resultaten en gedrag en welke kwaliteiten daarvoor gevraagd worden. Binnen de systematiek van het beschrijven van HR Metadata wordt het instrument modelmatig gepresenteerd voor het object Ambtenaar.

Eind 2012 hebben alle departementen binnen de Rijksdienst het Functiegebouw RijkHet functiegebouw rijk is een instrument waarin duidelijk beschreven is welke functies er binnen de Rijksdienst zijn, wat deze inhouden in termen van resultaten en gedrag en welke kwaliteiten daarvoor gevraagd worden.Het Functiegebouw Rijk bestaat uit functiefamilies en functiegroepen. Elke functie bij de Rijksoverheid valt binnen een van de acht families en binnen een van de functiegroepen. ingevoerd, met uitzondering van de Belastingdienst. Voor hen geldt ultimo 2015 als uiterlijke invoeringsdatum.

Binnen de Rijksoverheid is een aantal organisaties en functiecategorieën dat niet meedoet aan het Functiegebouw RijkHet functiegebouw rijk is een instrument waarin duidelijk beschreven is welke functies er binnen de Rijksdienst zijn, wat deze inhouden in termen van resultaten en gedrag en welke kwaliteiten daarvoor gevraagd worden.Het Functiegebouw Rijk bestaat uit functiefamilies en functiegroepen. Elke functie bij de Rijksoverheid valt binnen een van de acht families en binnen een van de functiegroepen.. Denk hierbij aan organisatieonderdelen als de Rechterlijke Macht, de Hoge Colleges van Staat (onder andere Algemene rekenkamer, Nationale Ombudsman, Raad van State) en functiecategorieën als onder andere: Minister, Staatssecretaris, Secretaris-generaal, Voorzitter (van een College, Raad of Kamer), Trainee, Stagiair, Externe medewerker etc. etc.. Zie Handboek Functiegebouw RijkHet functiegebouw rijk is een instrument waarin duidelijk beschreven is welke functies er binnen de Rijksdienst zijn, wat deze inhouden in termen van resultaten en gedrag en welke kwaliteiten daarvoor gevraagd worden.Het Functiegebouw Rijk bestaat uit functiefamilies en functiegroepen. Elke functie bij de Rijksoverheid valt binnen een van de acht families en binnen een van de functiegroepen.: 3.6 Rijksbrede afspraken over ‘Naast- Functiegebouw Rijk’


Bronnen

Het functiegebouw Rijk is beschikbaar op www.functiegebouwrijksoverheid.nl en als download via: Handboek Functiegebouw Rijk 2.4


Waardedomeinen

Het functiegebouw rijkHet functiegebouw rijk is een instrument waarin duidelijk beschreven is welke functies er binnen de Rijksdienst zijn, wat deze inhouden in termen van resultaten en gedrag en welke kwaliteiten daarvoor gevraagd worden.Het Functiegebouw Rijk bestaat uit functiefamilies en functiegroepen. Elke functie bij de Rijksoverheid valt binnen een van de acht families en binnen een van de functiegroepen. is in deze HR-Metadata Wiki opgenomen in een aantal waardedomeinen. Hieronder ziet u een overzicht van de waardedomeinen waarvoor in het model geen Classificatie schema's zijn opgenomen.

De waardedomeinen waarvoor tevens een Classificatie schema's is opgenomen zijn:


Classificatie schema's

Het functiegebouw rijkHet functiegebouw rijk is een instrument waarin duidelijk beschreven is welke functies er binnen de Rijksdienst zijn, wat deze inhouden in termen van resultaten en gedrag en welke kwaliteiten daarvoor gevraagd worden.Het Functiegebouw Rijk bestaat uit functiefamilies en functiegroepen. Elke functie bij de Rijksoverheid valt binnen een van de acht families en binnen een van de functiegroepen. is in deze HR-Metadata Wiki opgenomen in een aantal Classificatie Schema's. Hieronder ziet u een overzicht van deze Classificatie schema's.

HR Metadata